Saveti za zakupce

 • Javite nam se sa zahtevom kakvu nekretninu želite da iznajmite (Vaš budžet, lokacija, kuća, stan, poslovni prostor, vremenski period zakupa, namešteno ili nenamešteno, broj soba, kupatila, terasa, parking i sl)
 • Štedimo Vaše vreme tragajući za odgovarajućom nekretninom
 • Obezbeđujemo pravnu sigurnost
 • Pokazujemo samo nekretnine koje odgovaraju vašim kriterijumima
 • Imamo sigurno više od nekoliko nekretnina koje odmah možete pogledati
 • Detaljno utvrdite koje su još Vaše obaveze pri plaćanju pored zakupnine. Uglavnom su to računi za telefon, infostan, električnu energiju, kablovsku televiziju, internet ali proverite i druge obaveze – održavanje zgrade, lifta, garaže i slično. U Ugovoru o zakupu OBAVEZNO naznacite koje su obaveze Vase, a koje pripadaju zakupodavcu.
 • Obeveze koje pripadaju stanu u obavezi ste da placate, koristili ih ili ne, osim u slucajevima kada je to posebno Ugovorom o zakupu naznaceno, Pretplata za fiksni telefon je oko 600 dinara, struja se placa prema potrosnji, infostan za stanove sa centralnim grejanjem je oko 120 dinara /m2, kablovska TV zavisi od paketa koji se uzme.
 • Utvrdite otkazni rok tj.koliko dana unapred morate najaviti otkaz zakupodavcu, obično je naznačeno u ugovoru i iznosi jedan mesec tj.30 dana. Ukoliko ne ispostujete otkazni rok, zakupodavac nije u obavezi deponovani novacda Vam vrati.
 • Prilikom useljenja u stan OBAVEZNO napravite zapisnik zatecenih stvari i stanja u kome se nalaze. Ukoliko na namestaju ili opremi postoje ostecenja ili neispravnosti, konstatujte to zapisnikom koji ce Vam vlasnik nepokretnosti potpisati.
 • Prilikom zakupa stana, vecina zakupodavaca trazi da se isplati i jedna zakupnina na ime depozita. Taj depozitsluzi zakupodavcu kao garancija da ce te snositi mesecne obaveze, koristiti stan shodno nameni i postovati rok zakupa. Depozit se vraca zakupcu po napustanju stana, ali tek kad prodju svi racuni za poslednji mesec, umanjen za iznos istih.
 • Zakupodavac moze momentalno prekinuti Ugovor o zakupu i traziti Vase iseljenje i stana, ukoliko ne redovno placate racune, namerno ostetite stan ili pricinite stetu na zgradi.
 • Dogovor je obično da zakupodavac ima pravo jedanput mesečno da obiđe prostor u kome ste Vi, da proveri  celokupno stanje stana, da istovremeno preuzme ili proveri plaćene račune, zakupninu…Zakupodavac bi trebao da se najavi  dan ranije. Sve ovo može biti i drugačije dogovoreno, sve zavisi od vas kao dve strane ali preporučujemo da budete u stanu kada zakupodavac dolazi.
 • Prilikom sklapanja Ugovora o zakupu, obavezno zakupodavcu naznacite koliko osoba bi zivelo u stanu a narocito ukoliko bi ste stan delili sa kucnim ljubimcima. Zakupodavac ima pravo prekinuti Ugovor o zakupu bez povracaja depozita, ukoliko stan koristite sa kucnim ljubimcima, a da to niste unapred naznacili.
 • Napravite razliku između tekućeg i investicionog održavanja stana.Tekuće je redovno, svakodnevno održavanje stana u čistom stanju i odgovorni ste samo Vi. Investiciono održavanje stana obuhvata sve instalacije, vodovod, struju, rekonstrukcije, proširenja, oštećenje stana usled elementarnih nepogoda itd i po pravilo trebalo bi zakupodavac da snosi troskove.Sve ovo može se i drugačije formulisati u ugovoru,po vasem dogovoru.
 • Svesni smo da nasa provizija Vama predstavlja izdatak, kao, i da na internetu postoje brojni saveti koji savetuju kako i na koji nacin mimoici agenciju i ne platiti agencijsku proviziju. Medjutim, morate biti spremni da ce te u tom slucaju najverovatnije ostati i bez zakupa zeljenog stana, jer veceina zakupodavaca razmislja da onaj ko jednom pokusa da prevari agenciju – sutra ce sigurno i njega. A imovina koju on izdaje na koriscenje je mnogostruko veca od agencijske provizije.

Cena naše usluge je 50% od prve mesečne zakupnine – jednokratno