Razgledanja nepokretnosti

  • Zakupac moze da razgleda nekretnine koje mu je agencija za nekretnine ponudila i koje je sam video i izabrao iz ponude agencije, ukoliko ista zadovoljava obostrane uslove (zakupca i zakupodavca).
  • Prilikom davanja ponude nepokretnosti agenciji, vecina zakupodavaca naznaci i kome bi zeleo predmetnu nepokretnost iznajmiti ( hoce li ili ne porodicu, studente, kucne ljubimce, strance). Te zahteve mi smo kao agencija u obavezi da ispostujemo, kao i da prilikom zakazivanja termina gledanja, naznacimo koga dovodimo i ko bi ziveo u stanu.
  • Svaku nekretninu zakupac može da pogleda neograniceni broj puta – dok god je ista slobodna i postoji volja obe strane za tim.
  • Kada zakupac odluči da mu stan odgovara i da bi hteo da ga zakupi po određenoj ceni pristupa se pregovorima oko cene. Zakupce želimo da informišemo da određeni broj zakupodavaca želi da koriguje cenu, određeni broj zakupodavaca želi minimalno da koriguje cenu, a dosta njih uopšte ne želi da koriguje cenu (fiksna cena).
  • Ovim putem želimo da napomenemo da idealna nekretnina ne postoji, odnosno svaka nekretnina ima svojih mana i prednosti, neka više mana, a manje prednosti, a neka obrnuto.
  • Želimo zakupcima da u najkracem roku pronadjemo i ponudimo nekretninu koja će ih najviše zadovoljiti, ispuniti njihove zelje i zahteve
  • Prilikom razgledanja nekretnina, posebno obratiti paznju na tacnost. Potrudite se da ispostujete ugovoreni termin, jer svaki vid kasnjenja moze se smatrati neodgovornoscu i neozbiljnoscu.
  • Svako od nas ima sopstveni stil oblacenja. Prilikom razgledanja nepokretnosti potrebno je da se ispostuju bar osnovni uslovi pristojnosti. Kratke suknje, duboki dekoltei, papuce, pirsinzi ili tetovaze su stvar Vaseg licnog izbora, ali isticanje istih moze biti i kontraproduktivno. Takodje, dolazak na teren sa hranom za poneti, pod dejstvom narkotika ili alkohola, u pratnji velikog broja prijatelja, ne ostavlja utisak ozbiljnosti.
  • Vasa tuzna / srecna zivotna prica je Vasa! Zakupodavac / zakupac nije u obavezi da je zna, slusa i aminuje. Svakom je svoja muka / sreca najveca, ali prilikom poslovnog susreta, izazivanje divljenja / sazaljenja moze biti, a najcesce i jeste kontraproduktivno.
  • Zakup stana – izdavanje stan je posao i na isti gledajte upravo tako. Kao i prilikom razgovora za zaposljavanje, tako i prilikom razgovora za iznajmljivanje nepokretnosti, obe strane procenjuju, mere i ocenjuju da li je druga strana osoba sa kojom ce moci, zeleti i hteti raditi i saradjivati u duzem vremenskom intervalu.